H.S.V. De Ruisvoorn Helden

25 mei nationale hengeldag 2019. Aanmelden tot 18 mei via

De jeugdcursus beleefde vandaag zijn laatste dag. Het was een stralende maar warme dag. Het was ook een spannende dag voor de cursisten zouden ze allemaal geslaagd zijn. De groep is in tweeen gesplits waarvan groep 1 de toets heeft nagekeken en groep 2 kon reeds de hengels optuigen en peilen. Tevens heeft groep 2 uitleg gekregen over een wedstrijd reglement. Daarna is er gewisseld en kon er gevist gaan worden.

Iedereen heeft zijn stekje zelf uitgezocht en kon beginnen met vissen. Er is vandaag veel vis gevangen van een klein voorntje tot enkele grote brasems wat een flink aantal glunderende gezichten heeft opgeleverd. In de tussentijd hebben wij een van onze jeugdsponsors ontvangen. Deze was speciaal uitgenodigd voor de diploma uitreiking. Nadat zij ook even langs de jeugd zijn gelopen kwamen de ouders al binnen druppelen. Middels de toeter werd het sein opruimen gegeven. Nadat iedereen opgeruimd had nam de jeugdvoorzitter het woord.

Hij gaf aan dat we een mooie cursustijd  hebben gehad en dat iedereen geslaagd was voor zijn diploma. De voorzitter van HSV De Ruisvoorn heeft ook nog even een woordje gesproken en vond dat er mooie groep jeugdvissers aanwezig was. Zeer mooi om te zien dat we ook een dame binnen de groep hebben. Hij hoopt dan ook dat deze groep wat langer bij de vereniging blijft en dat we hier ook een paar goede en mooie wedstrijdvissers aan overhouden.

Hierna werden de diploma's uitgereikt. Net als voorgaande jaren hebben we hiervoor onze jeugdsponsor uitgenodigd Discus Ebisch. Koos Ebisch heeft de diploma's aan de jeugdcursisten uitgereikt en had daarbij nog een kleine verassing voor hun inde vorm van wat visspullen waaronder een zak lokvoer.

De jeugdleiders hebben ook dit jaar van jullie genoten. Hopelijk hebben we jullie veel kunnen leren en zien we jullie regelmatig terug aan de waterkant. Zijn jullie een keer daar om te vissen en je ziet iemand van de jeugdleiders zitten ga gerust naar hun toe en stel je vragen die je nog hebt.

De eerste jaars cursisten kunnen volgend jaar weer mee doen. Jullie kunnen je zelfs al inschrijven voor komend jaar de inschrijving op onze website staat gewoon het hele jaar door open.

Hopelijk gaan we jullie terug zien op onze koningswedstrijden en natuurlijk op de hengelsportdag. Opgaves voor de hengelsportdag kunnen jullie doen via

Foto's staan ook weer online.

Het visblad van  mei bevat een Limburg editie. In deze Limburg editie is er aandacht voor de jeugdcursus en de inzet van de vrijwilligers van HSV De Ruisvoorn Helden. In januari werden we al uitgenodigd voor een interview. Die kans hebben we aangegrepen. Op 19 februari was het dan zover. Samen met enkele jeugdvissers en het 4 koppige jeugdbestuur zijn we naar Roermond geweest voor het interview. Een gezellige avond met veel gesprekstof. Cindy Lemmens nam het interview af en zorgde ervoor dat Laurens Eggen op 9 maart foto's zou komen maken. Laurens heeft een groot aantal foto's gemaakt en een selectie naar het visblad gestuurd maar ook naar ons.

In datzelfde visblad staat ook nog een artikel over het keuze sportvisserij. Dit is een stukje opleiding dat op het Citaverde in Roermond is gegeven. Daar volgt ook een van onze jeugdleiders een opleiding mooi om te lezen.

Foto's staan onder het kopje  foto's jeugd.

Cursus dag 3 voor de jeugd zit erop. Een koude dag met op het einde nog een portie sneeuw. Vandaag is er aandacht besteed aan visherkenning. Enkele jeugleiders waren daarvoor vroeg aan het vissen geslagen. Bij temperaturen net boven nul hebben ze toch nog een paar mooie vissen kunnen vangen voor het onderdeel visherkenning. We hebben ook aandacht besteed aan reukstoffen en uiteraard weer een kleine herhaling van de vorige keer. Cindy Lemmens van Sportvisserij Limburg was op bezoek en heeft een aantal mooie foto's gemaakt. Deze gaan binnenkort ontvangen en zullen we ook bij de foto's van dag drie plaatsen.

Jullie hebben allemaal een toets gemaakt. Deze zal worden nagekeken door de jeugdleiders en de uitslag volgt volgende week. Iedxereen die geslaagd is zal een diploma krijgen. Dat wordt dus nog een spannend weekje wachten. Uiteraard hebben we ondanks de kou ook nog gevist en is er toch wel wat gevangen. Slecht weer hoort er ook bij.

Vandaag heeft de jeugd cursusdag 2 erop zitten. Na een korte herhaling van vorige week hebben we het vandaag gehad over lokvoer, aas en onthaken. We hebben met golfballetjes gegooid die het lokaas moesten voorstellen. er was een opstelling gemaakt met een hengel en onder de hengltop was een emmer geplaatst. Dat was wel even mikken maar is het toch bijna iedereen gelukt om een paar balletjes in de emmer te mikken. Jullie hebben verder iets geleerd over lokaas en gezien in het aqarium hoe het lokaas zich onder water gedraagd. Uiteraard is het onthaken ook weer behandeld.

Daarna was het tijd het geleerde in de praktijk te brengen er mocht eidelijk gevist worden. bijna iedereen heeft visgevangen vandaag dat was mooi om te zien. Gelukkig hebben we kunnen zien dat jullie veel geleerd hebben. Veel van onze tips en demonstraties zijn goed uitgevoerd aan de waterkant. Jullie hebben al veel geleerd.

Op 25 mei a.s. is de nationale hengeldag. HSV De Ruisvoorn organiseerd in samenwerking met JD Floats een koppelwedstrijd op onze visvijver. Voor deze dag is geen vergunning nodig. De koppels dienen te bestaan uit één senior en eéén junior. Deze combinatie dingt mee naar de prijzen.

Iedereen is welkom lid of geen lid. Heb je geen koppelmaatje dan meld dit bij je opgave. Onze jeugdleiders zijn altijd bereid om met je mee te vissen en zo jouw de kans te geven om mee te doen.

Aanmelden kan tot en met 18 mei via het mailadres   Na aanmelding krijgen jullie ruim op tijd het reglement toegestuurd.

Kom gezellig meedoen op deze gezellige sportieve dag voor jong en oud.

Onze jeugdleiders zijn er klaar voor. Jullie ook? Meld je snel aan.

 Nationale hengeldag 2019

Nieuwe verkooppunten van onze dag en weekvergunningen. Vanaf vandaag gaan camping het Vossenveld, Hanssenhof en Oda Hoeve onze dag en week vergunningen verkopen. Weer een extra service naar hun campinggasten maar ook richting onze vereniging.
Hierbij willen we alle drie de campings dan ook bedanken voor deze extra service.

De woensdagmorgen ploeg heeft de afgelopen winter veel werk gestoken in het onderhoud rondom de vijver en gebouwen. Alles ziet er weer goed uit en veel achterstallig onderhoud is uitgevoerd. Onze dank aan deze groep is groot zonder hen was dit nooit allemaal gelukt.

Nu het visseizoen weer is aangebroken hebben ze te kennen gegeven dat ze weer gaan vissen op de woensdagmorgen met hun groep en er op die dag dan geen onderhoudswerkzaamheden plaats vinden. Iedereen is die woensdagmorgen weer welkom om mee te vissen.

De klusmorgen is vanaf 8 april verplaatst naar de maandagavond en wordt dus een klusavond. Vanaf die dag is het klusteam voortaan de eerste maandagavond van de maand aanwezig. Zijn er geen klussen te doen dan wordt er gezellig gekeuveld over het vorige seizoen of het voor de boeg staande nieuwe seizoen. Iedereen is welkom om te komen helpen. Kom je alleen voor de gezelligheid en de koffie dan gaan we er ook vanuit dat er gewoon betaald wordt voor de gebruikte consumpties.

Een mooie zonnige dag zorgde vandaag voor een flitsende start van onze jeugdcursus. We mochten ons verheugen op 12 aanmeldingen.
We zijn vandaag dan ook flink aan de slag gegaan en iedereen heeft geleerd hoe je onderlijntjes zelf kunt maken, hoe je hoofdlijnen maakt compleet met dobber en dat ook nog eens heel mooi en goed uitgelood.
We zijn ook nog aan de slag gegaan met het onthaken van vissen. Dit hebben we kunnen leren door de haakjes met de hakensteker uit een aantal kunstof vissen te halen.

Uiteraard zijn er ook nog een aantal foto's gemaakt. Deze staan op onze website onder het kopje foto's. Volgende week gaan we weer verder met cusrsudag 2 hopelijk wordt het dan net z'n mooi weer als vandaag want dan gaan we wat we geleerd hebben aan het water in praktijk brengen. We gaan dan vissen.

Je kunt onze vereniging ponsoren door middel van online aankopen. Dat gaat heel makkelijk. Dit zijn winkels zoals Bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, Booking.com, KLM en ga zomaar door. Door via deze site jouw aankopen te doen zullen deze bedrijven een bepaald bedrag aan onze vereniging doen toe komen. Dat is sponsorgeld wat u als lid kunt doneren door simpel uw aankoop via deze weg te doen.

Iedereen kan hier gebruik van maken. Nodig dus al je familieleden uit om via deze weg hun aankopen te doen.

Wil je ons sponsoren zonder dat het je wat extra's kost doe dan voortaan je aankopen via sponsorkliks en steun  onze vereniging. Neem maar eens een kijkje op de winkel pagina van sponsorkliks
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all 

Of klik op het logo van sponsorkliks wat op onze website staat.

SponsorKliks, gratis sponsoren!