H.S.V. De Ruisvoorn Helden

Wegens vakantie zal het secretariaat en de ledenadministratie moeilijker bereikbaar zijn. In week 26 zijn beide niet bereikbaar voor informatie. Hebt u in die periode vragen over het lidmaatschap of meld u zich in die periode aan als lid dan kan het wat langer duren eer u een bericht terug krijgt. Hebt u echt zeer dringende zaken stuur dan altijd een mailtje naar een van beide en als CC   Voor alle minder belangrijke zaken kunt u het normale mailadres gebruiken. U zult dan een antwoord ontvangen zodra dit mogelijk is. 

Onze vrijwilligers staan het gehele jaar ter beschikking en verdienen zo nu en dan ook even een korte adempauze. We rekenen op ieders begrip.

Vrijdagavond 14-6-2019 was de laatste Koningswedstrijd voor de jeugd. Alle eerdere wedstrijden zorgden ervoor dat de uitslagen kort bij elkaar lagen. We mochten ons wederom op een grote opkomst verheugen. Na de loting ging de wedstrijd van start. Er werd wel vis gevangen maar de grote vangsten bleven uit. Dat zorgde ervoor dat de einduitslag nog spannender zou worden. Er waren veel supporters aanwezig op deze avond. Gelukkig zat het weer mee. Uiteindelijk ging Roy Moonen aan de haal met de dagprijs.

Net als alle vorige edities was er ook dit jaar voor elke deelnemer een prijs aan het einde van de koningswedstrijden. Onze sponsors hadden er voor gezorgd dat we een mooie volle prijzentafel konden presenteren met grote en bruikbare prijzen. Een van de sponsors (JD Floats) was zelf aanwezig en heeft zo links en recht nog wat meegeholpen in de begeleiding van de jeugd. Mooi om te zien hoe de jeugd hem aan het hart ging. De organisatie kreeg ook mooie complimenten van hem voor het feit dat we dit voor elkaar konden krijgen.

Uiteraard willen we onze sponsoren bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Deze prijzen zullen de jeugd nog eens extra stimuleren richting de toekomst.

JD Floats Melick
Discus Ebisch Panningen
Fish Inn Venlo
Dieren winkel en hengelsport Johan Liessel

Allen bedankt voor het geweldige prijzen pakket.

Onze voorzitter sprak ook nog een woordje en liet duidelijk merken dat de jeugd veel geleerd heeft op de cursus en dat ze nu al op een behoorlijk niveau zitten dankzij de inzet van het jeugdteam. Hij dankte het jeugdteam voor het werk wat zij verzet hebben om de jeugd een goede begeleiding te geven. Tevens nodigde hij alle jeugdleden uit om op zaterdag ook mee te komen vissen met de senioren en die eens goed visles te geven. (complete agenda senioren staat op de website).

De jeugdvoorzitter nodigde nog twee jeugdleden uit om aspirant jeugdleider te worden. Zij hadden het laatste cursus jaar duidelijk laten zien dat ze er klaar voor waren. Roy Moonen en Tijs Langen accepteerde de uitnodiging met een grote glimlach en zijn vanaf nu toegevoegd aan het jeugdteam. Roy en Tijs veel succes en welkom bij het team.

De totale uitslag van de koningswedstrijden is als volgt:

1: Rooy Moonen  Koning U15 2019
2: Raf Kuijpers
3: Lucas Engels

Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

(Alle foto's zijn te vinden op de website)

DSC 3347DSC 3360DSC 3368DSC 3369DSC 3454

Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben wij als jeugdbestuur de beslissing genomen de 3de jeugdwedstrijd gewoon door te laten gaan. Achteraf gezien een zeer verstandig besluit. De weergoden waren ons goed gezind. Een klein beetje regen en wat wind was het resultaat. Er is door alle visser vis gevangen. De een wat meer dan de ander maar het resultaat was er. We konden weer een mooie top 3 presenteren. De uitslag staat weer online op onze website samen met enkele foto's die gemaakt zijn.

Dankzij de goede en mooie samenwerking tussen HSV De Ruisvoorn en sponsor JD Floats uit Melick is de Nationale hengeldag 2019 is een groot succes geworden. We mochten 13 koppels verwelkomen op deze mooie zaterdagmiddag. In totaal deden er 27 vissers mee. Een van de vissers kon geen koppel vormen met een ander jeugdlid maar dat mocht de pret niet drukken. Hij deed gewoon mee als singel aan de wedstrijd. Omdat er geen koppel mogelijk was binnen het reglement deed hij mee voor spek en bonen. Een compliment voor deze visser is op zijn plaats om toch mee te doen.
 
JD Floats uit Melick had zich aangeboden deze wedstrijd te sponsoren. JD Floats had voor een mooi prijzen pakket gezorgd. Er waren 3 mooie bekers beschikbaar en voor elke jeugdvisser ook nog eens een extra prijs in de vorm van een aantal zakken voer, hakenstekers en een setje dobbers. Jack Dohmen bedankt voor alles, de goede zorgen en de zeer mooie prijzen.
 
Uiteraard een bedankje aan de organisatie die er veel werk, energie en tijd in hadden gestoken. Frank, Lars en Paul bedankt voor de geweldige organisatie.
 
Na de loting werd het startsein gegeven en de wedstrijd was begonnen. Er werd in eerste instantie slecht gevangen. Was de vis er niet of konden we hem niet vinden? Uiteindelijk heeft gelukkig ieder koppel vis kunnen vangen maar de verschillen waren groot. Links en rechts werd er wat gemopperd over de vangsten en de voorzichtigheid van de vis. Er waren veel misslagen elke visser heeft vandaag tot het uiterste moeten gaan om iets te kunnen vangen. Hierdoor is het met recht een echte sportwedstrijd geworden. Het is een zeer sportieve en gezellige dag geworden en we verheugen ons nu al op volgend jaar. Hopelijk zijn er dan weer net zoveel inschrijvingen.
 
Foto's van deze dag zijn te vinden op onze site onder het kopje foto's en dan de link foto's diverse activiteiten.
Uitslagen zijn te vinden op onze site onder het kopje jeugd wedstrijd uitslagen 2019.
 
De top 3:
1: Stef van Grimbergen en Richard Novak 7550 gram
2: Kyra Veugelers en Paul Thijssen 1490 gram
3: Tygo Sprenkels en Luc Berden 1320 gram
 
De spek en bonen prijs ging naar:
Joris van Eekeren.

Vrijdag 24 mei 2019 zijn de lelies aangeplant. Op diverse plaatsen zijn er door twee vrijwilligers diverse lelies geplant in draadkooien. Deze draadkooien komen net ver genoeg boven water uit dat ze voor elke visser zichtbaar. zijn. Als je langs de vijver loopt zie je ze moeilijk staan door hun kleur maar op elke visplaats zijn ze zichtbaar. Ga je vissen hou hier dan rekening mee. De draadkooien zijn nodig om de jonge scheuten van de lelies te beschermen zodat ze niet direct door vissen worden afgevreten of beschadigd.

Hopelijk zullen de lelies aanslaan en hebben we voortaan weer mooie lelie velden in onze vijver staan die voldoende schuil- en paaiplaatsen gaan bieden aan de vissen.

WhatsApp Image 2019 05 24 at 173334 2WhatsApp Image 2019 05 24 at 173327WhatsApp Image 2019 05 24 at 173319

Vrijdag wordt er begonnen met de aanplant van de lelies. Deze worden op diverse plaatsen aangeplant. De lelies zullen goed zichtbaar zijn, door het plaatsen van gaas die een stuk boven het water komt. Voor hen die vrijdag komen vissen er kan enige overlast plaats vinden tijdens de plant werkzaamheden. Op onderstaande foto zijn de lelieplaatsen aangegeven.

Lelie project2019

Via de website van sportvisserij Limburg kun je nu ook de regio editie lezen. Daarin het mooie artikel over de Helden uit Helden met mooie foto's. Een stukje verder staat er nog een artikel over het Citaverde ook daar staat een van onze leden in beeld.

Deze editie is te vinden via deze link: https://www.sportvisserijlimburg.nl/over-ons/regio-editie-van-het-visblad.html

Vrijdagavond 17 mei was het dan zover. De jeugdleden die de jeugdcursus gevold hadden konden meedoen aan de eerste koningswedstrijden U15. Een grote opkomst ondanks het druilerige weer. Deze opkomst hadden we niet verwacht. De vis was niet in hele grote getale aanwezig maar er is wel door bijna iedereen vis gevangen. Helaas is er één jeugdlid blijven steken op nul vis. Het was moeilijk om de vis te verschalken ze waren zeer voorzichtig. Volgende week vrijdag staat de tweede wedstrijd op het programma. Zorg dat je echt op tijd aanwezig bent want je hebt de tijd om je spullen op te bouwen hard nodig.

Het was een mooie en sportieve wedstrijd. De uitslag en een aantal foto's staan online onder het kopje jeugd.

Op 6 juli 2019 organiseert HSV De Ruisvoorn Helden de gezamelijke Peel en Maas wedstrijd. De opgaves voor deze vaste stok wedstrijd dienen uiterlijk zondag 23 juni binnen te zijn. De kosten per deelnemer bedragen 5 euro. In verband met de afsleepregeling die van toepassing is op onze vijver is deze alleen toegankelijk voor vergunningshouders. Hiermee wordt bedoeld leden die in het bezit zijn van een geldige autovergunning. Alle andere deelnemers dienen er rekening mee te houden dat ze naar de visplaats moeten kunnen lopen met hun spullen.

Loten gebeurt op het kantoor van het secretariaat.

Opgaves (alleen voor eigen leden) per mail naar   alle overige opgaves via uw eigen vereniging zij hebben een opagve formulier hiervoor ontvangen.

Het bestuur is aan de slag gegaan met een lelie-project. Er worden verspreid over de vijver weer verschillende lelies geplant. Deze komen in een draadkooi te staan zodat de jonge scheuten kans krijgen om uit te groeien tot stevige scheuten die niet meer worden aangevreten door de verschillende vissen en eventuele andere dieren. Er zijn een 15 tal lelie stronken aangeschaft en deze zullen een dezer dagen worden uitgezet. Daarmee hopen we weer een goed en mooi lelie bestand te creëren op de vijver waardoor er weer meer schuilplaatsen voor de vis zijn en ze zich terug kunnen trekken mocht de aalscholver weer eens op bezoek komen.

De voorbereidingen zijn reeds in volle gang. Hopelijk wordt dit een succes.

WhatsApp Image 2019 05 08 at 094331WhatsApp Image 2019 05 08 at 094333WhatsApp Image 2019 05 08 at 094336

SponsorKliks, gratis sponsoren!