HSV De Ruisvoorn Helden

Maandag 13 juli zijn de plaatsen 40 tot en met 57 en 1 tot en met 13 gereserveerd voor jeugdwerk Schin op Geul. Deze komen de gehele dag vissen met een groep jongeren. Wil je gaan vissen hou daar dan rekening mee. De plaatsen dienen vanaf 7 uur in de ochtend vrij te zijn.

Zondag 28-6-2020 was er een feeder training. Er waren 7 deelnemers aanwezig. 
Complimentje aan alle recreatie vissers die de aanwijzingen op het infobord netjes hebben opgevogld en het trainingsparcours geheel vrij hebben gelaten.

Door deze deelnemers is 67 kg en 350 gram vis gevangen. De vangsten per deelnemer waren zeer wisselend en varieerde van 50 gram tot 18,8 kg.
In totaal zijn er 42 brasem en 2 zeelt gevangen en ook nog een verdwaalt zonnebaarsje.

Tijdens de bekendmaking van de ranking werd er al direct door groep gevraagd of dit niet vaker zou kunnen maar ook om een keer een avondsessie te plannen op een vrijdagavond.
We gaan daar zeker kijken wat de mogelijkheden zijn. Zeker nu er specifiek naar gevraagd word. Uiteraard dient wel alles binnen de vergunning te vallen en wordt het geen nachtwedstrijd.

Iedereen heeft een gezellige dag gehad met veel gezonde wedstrijd spanning. Uitslag staat op de website te lezen.

Op dinsdag 2 juni zal er onderhoud plaats vinden op de vijver. Een flink aantal visplaatsen zijn reeds aan het dichtgroeien en zijn dringend toe aan een maaibeurt. Bent u die avond aan het vissen hou er dan rekening mee dat u overlast zult ondervinden van deze maai werkzaamheden.
De werkzaamheden zijn nodig om de vis en training-plaatsen vrij te maken en houden zodat u allen lekker door kunt gaan met vissen.

Mocht u zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen dan kan dat natuurlijk. Alle hulp is welkom.
Gezien de huidige situatie is het voor ons helaas niet mogelijk u een kopje koffie aan te bieden voor de leverde werkzaamheden. We zullen er ook alles aan doen om u veilig uw steentje te laten bijdragen. Iedereen zal op de minimale 1,5 meter afstand uit elkaar moeten blijven ook bij de werkzaamheden.

Heden avond is bekend geworden dat de maatregelen worden verlengt tot 1 juni a.s. Dat betekend dus dat de maatregelen die in het vorige bericht stonden tot die datum van kracht blijven. Alle leden hebben of gaan een mail ontvangen zodat ook iedereen waar het mailadres van bekend is de juiste informatie heeft gekregen vanuit het bestuur.

Jeugdactiviteiten:
De jeugdcursus is helaas door het niet kunnen vinden van een geschikte alternative datum geheel afgelast. Alle jeugdleden worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

De nationale hengeldag op 30 mei zal dan helaas ook komen te vervallen.

Seniorenactiviteiten:
Ook alle seniorenactiviteiten komen tot 1 juni te vervallen dit voor zowel de clubwedstrijden als de activiteiten van de woensdagmorgen groep.

Feederwedstrijden:
Feederwedstrijden die gepland stonden komen tot 1 juni ook allen te vervallen

Kantine / clubgebouw:
Dit blijft gesloten tot 1 juni

Bestuur:
Alle vergaderingen zowel intern als extern komen te vervallen.

Vrij vissen:
Vrij vissen is vooralsnog mogelijk. Ga je vissen hou dan de gebruikelijke afstand van minimaal 1,5 meter aan. Gebruik je gezonde verstand. Werk mee aan controles gedaan door wie dan ook en hou tijdens de controles ook de benodigde afstand.

Beste leden;

Het bestuur heeft net als vele anderen zondagavond 15 maart 2020 rond de klok van 17.30 uur het nieuws gehoord dat onder andere sportverenigingen om 18 uur hun deuren moeten sluiten tot en met 6 april of indien de overheid dit oplegt nog langer.

Helaas is het zo dat wij ook onder de noemer sportvereniging vallen en dienen dus gehoor te geven aan deze maatregel.

Het bestuur heeft gezamenlijk besloten tot onderstaande maatregelen deze gaan per direct in werking en zijn minimaal geldig tot 6 april a.s. (of langer indien de overheid dit beslist).

Jeugd activiteiten:

De jeugdcursus wordt uitgesteld tot na 6 april 2020. We gaan bekijken welke data we na 6 april kunnen gaan inplannen om de jeugdcursus alsnog door te laten gaan. We streven erna dat we de cursus ook dit seizoen kunnen laten plaats vinden. Indien we geen geschikte datum kunnen vinden zal het bestuur kijken tot welke oplossing we kunnen komen.

Eventuele andere geplande jeugdactiviteiten tot 6 april zullen komen te vervallen of worden verplaatst.

Seniorenactiviteiten:

Voor de senioren betekend dit dat alle wedstrijden die gepland zijn en dus ook de woensdagmorgen wedstrijden per direct vervallen. Dit tot zeker 6 april a.s. Daarna zullen we vernemen of we de activiteiten weer kunnen oppakken.

Mocht het bestuur ervoor kiezen de jeugdcursus alsnog door te laten gaan dan gaan we de clubwedstrijden die gelijk vallen met de jeugdcursus naar de ochtend verplaatsen. Op deze manier kunnen en de clubwedstrijden en de jeugdcursus doorgaan.

Werkzaamheden aan de vijver:

Deze zullen met onmiddellijke ingang tot 6 april worden opgeschort. Alle geplande werkzaamheden komen dus tot 6 april te vervallen.

Clubgebouw:

Clubgebouw is en blijft gesloten tot 6 april a.s. Van de kantine kan dus geen gebruik worden gemaakt. (clubgebouw valt onder horeca en is onderdeel van de sportvereniging)

Bestuur:

Alle geplande bijeenkomsten van bestuur zoals vergaderingen binnen de eigen vereniging en bijeenkomsten daar buiten komen tot 6 april te vervallen.

Visactiviteiten:

Voorlopig kan er nog wel gevist worden of de overheid moet anders beslissen (lokale of landelijke overheid). Zorg ervoor dat u niet in groepsverband vist en dat u voldoende afstand houd van mede vissers. Alleen op die manier kunnen we met z’n allen proberen een bijdrage leveren om het virus een halt toe te roepen.

Er is weer flink aan de website gewerkt. Er zijn flink wat updates doorgevoerd binnen het systeem en het menu is aangepast.

De aanpassing in het menu was nodig omdat samen met de senioren is besloten dat we de jeugd ook graag welkom willen heten bij de wedstrijden. De naam senioren wedstrijden is gewijzigd in Clubwedstrijden. Het menu item senioren is daarmee ook komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is het menu item wedstrijden gekomen. Daar vind je voortaan alle informatie en uitslagen over wedstrijden voor jong en oud.

De jeugd mag voortaan meedoen met de clubwedstrijden. Tot 16 jaar behoeven zij geen inschrijfgeld te betalen maar doen ze wel mee voor de prijzen van de dag. Het bestuur zal borg staan voor het inschrijfgeld tot 16 jaar. Hiermee denken wij een mooie en leuke uitdaging te geven en een langer wedstrijdseizoen voor de jeugd. Deze nieuwe regel is mede te danken aan de inzet van een van de senioren wedstrijd vissers. Wil je meedoen dan als jeugdlid zijnde dan dien je wel het wedstrijdreglement te accepteren. Met andere woorden je kunt dus geheel zelfstandig vissen. Hou het rustig aan de waterkant en ga niet schreeuwen over wat je allemaal hebt gevangen.

Alle foto's zijn voortaan te vinden onder het menu item foto's. Hier staan voortaan ook alle jeugd foto's van zowel de cursus en de wedstrijden. Het menu item jeugd is blijven bestaan omdat daar aparte informatie te vinden is over en voor de cursus. Denk hierbij aan het opgave formulier voor de jeugdcursus.

Het onderhoud aan de website is hiermee dus afgerond. Kom je nog dingen tegen die niet werken laat het ons weten ook wij zijn niet vrij van het maken van fouten. Mis je dingen ook die mag je rustig bij ons melden.


Je kunt altijd een melding maken bij of

Na een hele hoop puzzelwerk en het wachten op sportvisserij Nederland en Limburg is het dan toch gelukt. Het programma voor 2020 staat online.
Het jeugdprogramma, het "senioren" programma en 3 feeder wedstrijden staan gepland. We zullen deze binnenkort ook allemaal in de google agenda zetten die op onze home pagina staat.

Er zijn dit seizoen 3 feeder wedstrijden. Uit diverse hoeken is er gevraagd om weer eens een echte feeder wedstrijd te organiseren. Het bestuur heeft dit goedgekeurd en de wedstrijden staan gepland. Het worden twee feeder wedstrijden van een halve dag en één marathon wedstrijd gehouden. Opgave is voor deze wedstrijden verplicht i.v.m. het aantal plaatsen dat we ter beschikking hebben. Verder info volgt z.s.m. De feeder wedstrijden vind je terug in het senioren programma. De karper nacht wedstrijd komt hiermee te vervallen.

Voor onze jeugdleden is er een verandering gekomen in de wedstrijd kalender. Ze hebben de mogelijkheid om mee te doen aan de Noord Limburg cup. Hiermee wordt hun wedstrijd seizoen verlengt met nog eens extra drie hele leuke wedstrijden op verschillende wateren redelijk in de buurt. De eind wedstrijd vind zelfs plaats op onze eigen vijver. Het is de bedoeling dat onze jeugd daar op eigen gelegenheid naar toe gaat. Wegens personele problemen zal het niet altijd lukken om jeugdleiders aanwezig te hebben. De jeugdleiders zullen wel hun best doen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Je moet dus wel je eigen spullen volledig zelf kunnen opbouwen. Alle info die jullie hiervoor nodig hebben ontvangen jullie tijdens de cursus dagen.

Daarnaast kunnen onze jeugdleden ook meedoen aan het “senioren” programma. Dankzij een idee van een van de “senioren” vissers is er een mogelijkheid geschapen, met medewerking van het bestuur, dat jeugdleden tot 16 jaar geen inschrijfgeld betalen voor deze wedstrijden. De jeugdleden doen wel mee voor de prijzen die er te verdienen zijn zonder dat het hun iets kost. Via deze weg hopen we wat vaker de jeugd aan de waterkant te zien.

Ook in het jeugd reglement is er een wijziging gekomen. We geven de jeugd met deze wijziging de kans om wat langer mee te doen aan onze koningswedstrijden. De leeftijd om mee te doen aan deze wedstrijden gaat omhoog naar U16 dat betekend wel dat je in het jaar dat je 16 wordt niet meer mag meedoen aan de koningswedstrijden voor de jeugd. We gaan er dan vanuit dat je mee doet bij de “senioren” wedstrijden mocht je verder willen gaan met vissen.

De jeugdviscursus is ook gepland en het programma is weer besproken door de jeugdleiders. Het staat weer boordevol dingen die we jullie graag willen leren. Heb je nog vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes die graag mee willen doen. Geef ze dan op via het opgave formulier op de site onder het kopje jeugd.

Het komt steeds vaker voor dat men online een lidmaatschap en vergunning aanvraagt. Voor ons de ideale manier om een lidmaatschap en vergunning te verstrekken. Na een aanvraag wordt er een mail verzonden vanuit de ledenadministratie met wat formulieren die retour moeten worden gestuurd. Zolang deze formulieren niet retour zijn worden er geen lidmaatschappen en vergunning uit gegeven. Dit staat ook vermeld in de voorwaarde die je accepteerde bij de aanvraag van je lidmaatschap en vergunning.

Controleer regelmatig je mailbox en je map ongewenste mail/spam. Het kan zijn dat de mail die je hebt gekregen van de ledenadministratie daarin terecht is gekomen. Mocht je na een herrinering van ons niet reageren op onze mailberichten dan loop je het risico dat je geen vergunning hebt en mag je dus ook niet vissen op onze wateren. Onze controleurs zullen je dan ook wegsturen van onze wateren en mocht er een controle worden uitgevoerd door de politie dan wordt dit automatisch opgevold met een bekeuring. Het feit dat je een aanvraag hebt ingediend doet er dan niet toe je dient te voldoen aan de bepalingen en dat houd in dat je de vergunning bij je dient te dragen zodra je aan het vissen bent.

Maak het jezelf niet te moeilijk en stuur de formulieren zsm terug je zult dan op zeer korte termijn daarna je vergunning ontvangen. Check je spam en ongewenste mailbox mocht je onlangs je vergunning hebben aangevraagd.

Vànaf nu staat het vangstenregistratie formulier online. Dit kunt u in PDF formaat downloaden, uitprinten en thuis invullen. U kunt dit formulier ingevuld via mail terugsturen aan Indien nodig kan dit als foto gebeuren vanaf uw mobiel. U kunt het uiteraard thuis ook inscannen en dan door sturen.

Het formulier is te vinden bij de menu items: nieuws, vergunningen, jeugd en senioren.

We zullen gaan zoeken naar oplossingen om dit in de toekomst makkelijker te maken voor u maar ook voor ons.

Ook dit jaar blijkt bij het aanmaken en het verspreiden van de vergunningen dat lang niet alle gegevens meer correct zijn die we in ons leden bestand hebben staan. Het heeft de ledenadministratie ontzettend veel moeite gekost iedereen te achterhalen en zo alsnog de vergunning op het juiste adres te krijgen. Soms worden gegevens pas gewijzigd zodra de incasso geïnd wordt. Dit is te laat de vergunning is dan reeds door sportvisserij Nederland aangemaakt deze wordt dan niet met de nieuwe gegevens ingevoerd. Veel mailadressen in ons ledenbestand blijken ook niet meer correct te zijn. We lopen vooral tegen problemen aan met de hotmail mailadressen deze blijken vaak niet te kloppen of de mailboxen zitten vol. Bijna alle mail verzonden naar hotmail mailadressen worden terug gestuurd met één van bovenstaande foutmeldingen.

Iedereen kan op zeer eenvoudige wijze zijn gegevens up to date houden via mijn sportvisserij KLIK. Daar vind je al jouw gegevens die bij sportvisserij Nederland bekend zijn. Zodra jullie hier de juiste gegevens plaatsen zien wij die automatisch terug in onze ledenadministratie. Maak een account aan als je de mogelijkheid hebt. Voor jullie een kleine moeite voor ons een groot plezier.

Alle wijzigingen en opzeggingen dienen voor 1 oktober van het lopende jaar gereed te zijn.

 

 

De datums voor onze jeugdcursus in 2020 zijn weer bekend.
Ze staan op onze website.
De inschrijving is geopend.

Inschrijven kan via onze website onder het kopje jeugd. Schrijf je snel in want vol is vol.

Jeugdviscursus 2020

SponsorKliks, gratis sponsoren!