HSV De Ruisvoorn Helden

Vanaf vandaag is er een opgave formulier voor wedstrijden online gezet. Op deze manier hebben wij makkelijker en beter alle gegevens die nodig zijn voor de organisatie op één plek beschikbaar.

Als er gevraagd wordt om een opgave voor een wedstrijd vul dan het formulier compleet in en verstuur het via de verzendknop. Je zult vanzelf een bericht krijgen over het verder verloop van het traject.

LETOP: dit formulier alleen gebruiken als er gevraagd wordt om een opgave voor een wedstrijd te doen.

Eindelijk was er weer eens een jeugdactiviteit. Na het uitvallen van het gehele jeugdprogramma door corona was er geen enkele jeugdactiviteit meer te vinden op onze agenda. Dat kon in ogen van het jeugdbestuur niet. Dankzij de inzet van het jeugdbestuur en het bestuur hebben we dit toch weten te realiseren. Er moest wel links en rechts wat geschoven worden in de agenda van de senioren maar ook dat is allemaal goed gekomen. Ook door de inzet van enkele seniorleden hebben wij alle jeugd een mooie dag kunnen bezorgen. 
 
Op zaterdag 12 september waren er 14 deelnemers aanwezig bij onze vijver. Klaar om te loten voor een gescheiden koppel wedstrijd. Nadat iedereen zijn plekje had gekregen na loting en iedereen zijn spullen had opgebouwd kon om 9 uur het startsein worden gegeven. Na een tijdje vissen ging het al snel rond dat er een mooie schubkarper was gevangen door een van de deelnemers. Dit zorgde ervoor dat er iedereen nog beter zijn best ging doen om meer te vangen om deze visser te kunnen verslaan. In de middag pauze werd besloten dat de karper bevrijd moest worden uit het leefnet. Het zou te lang duren om de rest van de dag in het leefnet te verblijven. De karper werd gewogen (4,6 kg) een paar foto's werden gemaakt waarna hij weer mooi in de vijver kon rond zwemmen.
 
Na de pauze werd het voor sommige een lange zit. De vangsten vielen op sommige plaatsen helemaal terug en op een aantal plaatsen zelfs naar helemaal nul. Enkele vissers waren dus blij het eindsignaal te horen. De weegploeg ging aan het werk en de deelnemers mochten niet meelopen met de weegploeg om het spannend te houden.
 
In de tussentijd werd de prijzen tafel gereed gemaakt met de door JD Floats gesponseerde prijzen en bekers. JD Floats had ervoor gezorgd dat elk jeugdlid altijd een mooie prijs kon meenemen ongeacht de plaatsing. Voor iedereen lag er een mooie zak voer, een dobber, een tuigenplankje met bevestigingselastiekje, peilloodje en hakensteker klaar. JD Floats bedankt voor deze mooie prijzen en bekers.
 
Uiteindelijk was de uitslag als volgt (alleen de eerste 3)
1 Roy Moonen / Dion Gommans 15.375 kg
2 Kyra Veugelers / Pieter Trines 7.975 kg
3 Stef van Grimbergen / Paul Thijssen 4.860 kg
 
De complete uitslag en de individuele uitslag is te vinden op https://jeugdruisvoorn.stackstorage.com/s/09rZz7mwxTFMcRG
 
WhatsApp Image 2020 09 12 at 124758WhatsApp Image 2020 09 12 at 200442WhatsApp Image 2020 09 12 at 200537

 

Het is vanaf nu mogelijk om je hengelvangstregistratie op de website in te voeren. Op de homepage staat aan de rechterkant onder het weerbericht een link naar het formulier. Je kunt dit invullen en digitaal versturen. Wij zullen de resultaten verder verwerken in ons beheersysteem.

 

Hoe gaat dit in zijn werk:

 • Ga naar www.hsvderuisvoorn.nl
 • Boven het weer staat vangsten registratie. (Zie plaatje hieronder in het gele kader)
 • klik hierop.
 • Vervolgens krijgt je een invulformulier te zien.
 • Vul hier je naam en emailadres in.(verplicht)
 • Vul vervolgens het aantal gevangen in vissen op de juiste plaats.
 • Heb je een voorn gevangen van 40 cm vul die dan ook in op de plaats voorn 20 tot 40 cm.
 • Heb je bijvoorbeeld een kreeft gevangen vul dat dan in bij andere vangsten.
 • Heb je aan- of opmerkingen over de vangst vul die dan ook in.
 • Dan nog het gele vakje. Vul in het vakje onder het gele vakje de code in die in het gele vakje staat. (verplicht) Zonder deze code kun je het formulier niet verzenden. Op die manier kunnen we spamrobots buitenspel zetten.
 • Ben je gereed met het invullen klik op versturen.
 • Verder heb je nog de mogelijkheid het formulier te resetten. Let op als je dat doet wordt het gehele formulier leeg gemaakt.

Op 12 september 2020 gaan we een jeugd activiteit organiseren alleen voor jeugd leden. Dit is als compensatie voor het totaal verloren jeugdprogramma van dit seizoen.
We gaan een jeugd vis marathon organiseren voor alle jeugdleden tot en met 15 jaar. Dit zal een gescheiden koppel wedstrijd worden samen met de jeugdleiders en het jeugdbestuur.
Omdat we hopen en er vanuit gaan dat er veel deelnemers zich zullen melden is opgave voor deze wedstrijd verplicht. Opgaves kun je sturen naar
Vermeld altijd je naam en geboortedatum bij de aanmelding.
Het bestuur heeft in samenwerking met het jeugdbestuur besloten dat er voor de deelnemers geen kosten zijn verbonden aan deze activiteit. Omdat het een marathon wedstrijd is zal er gezorgd worden voor eten en drinken tijdens de pauze. Uiteraard vist de jeugd voor de prijzen en doen de jeugdleiders mee voor de eer van zijn koppelmaat. Op het einde van de dag zal er voor ieder deelnemend jeugdlid een passende attentie klaar liggen.

Zondag 28-6-2020 was er een feeder training. Er waren 7 deelnemers aanwezig. 
Complimentje aan alle recreatie vissers die de aanwijzingen op het infobord netjes hebben opgevogld en het trainingsparcours geheel vrij hebben gelaten.

Door deze deelnemers is 67 kg en 350 gram vis gevangen. De vangsten per deelnemer waren zeer wisselend en varieerde van 50 gram tot 18,8 kg.
In totaal zijn er 42 brasem en 2 zeelt gevangen en ook nog een verdwaalt zonnebaarsje.

Tijdens de bekendmaking van de ranking werd er al direct door groep gevraagd of dit niet vaker zou kunnen maar ook om een keer een avondsessie te plannen op een vrijdagavond.
We gaan daar zeker kijken wat de mogelijkheden zijn. Zeker nu er specifiek naar gevraagd word. Uiteraard dient wel alles binnen de vergunning te vallen en wordt het geen nachtwedstrijd.

Iedereen heeft een gezellige dag gehad met veel gezonde wedstrijd spanning. Uitslag staat op de website te lezen.

Op dinsdag 2 juni zal er onderhoud plaats vinden op de vijver. Een flink aantal visplaatsen zijn reeds aan het dichtgroeien en zijn dringend toe aan een maaibeurt. Bent u die avond aan het vissen hou er dan rekening mee dat u overlast zult ondervinden van deze maai werkzaamheden.
De werkzaamheden zijn nodig om de vis en training-plaatsen vrij te maken en houden zodat u allen lekker door kunt gaan met vissen.

Mocht u zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen dan kan dat natuurlijk. Alle hulp is welkom.
Gezien de huidige situatie is het voor ons helaas niet mogelijk u een kopje koffie aan te bieden voor de leverde werkzaamheden. We zullen er ook alles aan doen om u veilig uw steentje te laten bijdragen. Iedereen zal op de minimale 1,5 meter afstand uit elkaar moeten blijven ook bij de werkzaamheden.

Vandaag zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van kooien op de paaiplaatsen afgesloten. Deze kooien zijn geplaatst in het kader van het beheersplan waar wij aan moeten voldoen. Daar het toch al altijd verboden was om te vissen op de paaiplaatsen is er gekozen om de kooien juist op die plaatsen neer te zetten. De kooien geven nu de vis een extra gelegenheid te schuilen tegen de Aalscholver. Tussen Plaatsen 45 en 44 zijn 2 kooien geplaatst en tussen plaats 13 en 14 zijn 3 kooien geplaatst. De kooien zijn voorlopig zichtbaar gemaakt door wilgentakken die in de buizen van de kooien zijn geplaatst. De takken zullen op termijn verwijderd worden en is dus voorlopig een tijdelijke aanduiding.

Tevens zijn er in de kooien lelies geplant. We hopen dat die gaan uitlopen en gaan zorgen voor nog een extra natuurlijke beschutting. Het was de bedoeling om ook nog kooien te plaatsen tussen de plaatsen 27 en 28. Dit was moeilijk te realiseren en zou minimaal 5 visplaatsen kosten. Hierdoor hebben we besloten deze paaiplaats weer af te gaan dekken met takken. Let wel de takken mogen niet verplaatst worden en dienen te blijven liggen. Er is geen geldige reden om die te verplaatsen daar het verboden is om op die plaatsen te vissen.

Op het infobord bij de vijver zal binnenkort nog eens duidelijk worden aangegeven dat het verboden is te vissen op de paaiplaatsen en dat de kooien geplaatst zijn. Er is twee zaterdagen door een mooie groep mensen van jong tot oud hard gewerkt om dit klaar te krijgen. Het resultaat mag er zijn. Er steken geen kooien meer uit boven het water en als straks de takken weer op zijn plaats liggen en de lelies uitlopen dan hebben we weer 3 mooie paaiplaatsen. Op onderstaande afbeelding zijn de paaiplaatsen nogmaals duidelijk aangegeven. Op de paaiplaatsen 1 en 3 staan de kooien en op paaiplaats 2 worden de takken gelegd.

Paaiplaatsen

Via de website van sportvisserij Limburg kun je nu ook de regio editie lezen. Daarin het mooie artikel over de Helden uit Helden met mooie foto's. Een stukje verder staat er nog een artikel over het Citaverde ook daar staat een van onze leden in beeld.

Deze editie is te vinden via deze link: https://www.sportvisserijlimburg.nl/over-ons/regio-editie-van-het-visblad.html

Je kunt onze vereniging ponsoren door middel van online aankopen. Dat gaat heel makkelijk. Dit zijn winkels zoals Bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, Booking.com, KLM en ga zomaar door. Door via deze site jouw aankopen te doen zullen deze bedrijven een bepaald bedrag aan onze vereniging doen toe komen. Dat is sponsorgeld wat u als lid kunt doneren door simpel uw aankoop via deze weg te doen.

Iedereen kan hier gebruik van maken. Nodig dus al je familieleden uit om via deze weg hun aankopen te doen.

Wil je ons sponsoren zonder dat het je wat extra's kost doe dan voortaan je aankopen via sponsorkliks en steun  onze vereniging. Neem maar eens een kijkje op de winkel pagina van sponsorkliks
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all 

Of klik op het logo van sponsorkliks wat op onze website staat.

SponsorKliks, gratis sponsoren!