H.S.V. De Ruisvoorn Helden

We zijn dringend opzoek naar een actieve kantinebeheerder. Kijk voor meer info op de pagina nieuws.

Vacature Kantine beheerder.

HSV De Ruisvoorn Helden is opzoek naar een kantinebeheerder (M/V/GN). De kantine beheerder dient een actieve rol te spelen binnen de vereniging. De werkzaamheden vinden plaats op basis van vrijwilligerswerk. De voorkeur gaat uit naar één van onze eigen leden of naar één van de partners van onze leden. Je werkt in de kantine met geld van en voor de vereniging. Betrouwbaar- en eerlijkheid is dus van groot belang. Je communiceert voornamelijk via mail of app met het secretariaat.

Je bent een Teamplayer en kunt goed communiceren met onze leden.

Je zorgt ervoor dat de benodigde voorraad voor de kantine op peil is en blijft.

Je gaat zelf inkopen doen met toestemming van het bestuur, voorzitter, secretaris of penningmeester. (je krijgt een pasje voor inkoop op rekening bij een van onze sponsors)

Je bent verantwoordelijk het openhouden van de kantine tijdens evenementen maar ook voor de verkoop van snacks en drank in de kantine tijdens evenementen of andere activiteiten.

Je houd de kantine en toilet schoon.

Je gaat dag en week vergunningen verkopen.

Je hebt de mogelijkheid om de kantine tijdens de zomerperiode op enkele dagen open te houden zodat vissers en wandelaars hier gebruik van kunnen maken. (geen vereiste)

We beschikken over een pinapparaat waarvoor je een app op je mobile telefoon nodig hebt en waar jij toegang tot krijgt voor pinbetalingen. (pin betalingen genieten onze voorkeur)

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen daar waar nodig kun je altijd om hulp vragen na een evenement. Er zijn altijd wel een aantal leden die willen meehelpen met opruimen enz. Je bent aanspreekpunt en verantwoordelijk voor al onze kantinediensten.

Reacties of sollicitaties graag met goede onderbouwing naar  

Bij deze vanuit de ledenadministratie het vriendelijke verzoek aan alle leden om er zorg voor te dragen dat uw gegevens die wij in ons systeem hebben staan kloppen. Op dit moment zijn er vele leden waarvan hun email, telefoonnummer of adresgegevens niet blijken te kloppen.
 
Op deze manier kunnen wij u op geen enkele manier bereiken.
 
Gaat u verhuizen krijgt u een ander adres, een ander e-mailadres, nieuwe bankrekening of noem maar op meld dit dan bij de ledenadministratie. Alleen op die manier kunnen wij garanderen dat u ook alle info krijgt die wij versturen. Maar u bent er ook zeker van dat u de vispas en vergunning op het juiste adres ontvangt.
 
U bent hier zelf verantwoordelijk voor.
 
Mocht uw adres niet kloppen dan wordt de vispas in februari retour gestuurd naar sportvisserij Nederland. Wilt u toch weer uw vispas hebben dan dient u zich geheel opnieuw in te schrijven met alle kosten die daar aan verbonden zijn.
 
Hou uw gegevens up to date en zorg dat deze gegevens terecht komen bij de ledenadministratie via mailadres of per post naar het bekende postadres.

 

De laatste tijd zijn er een aantal vergunning aanvragen online binnen gekomen. U krijgt vanuit de ledenadministratie een mail met de bevestiging hiervan maar ook zijn er een aantal formulieren toegevoegd aan deze mail. Deze formulieren dient u ingevuld retour te sturen aan de ledenadministratie. Doet u dit niet dan krijgt u ook geen vergunning en kunt u dus niet vissen op onze wateren. Doet u dit toch dan bent u strafbaar. De controleur of controlerende instantie heeft het recht u weg te sturen of te beboeten.
 
Stuur deze formulieren z.s.m. retour en u zult dan binnen enkele dagen uw vergunning in huis hebben. Met deze vergunning mag u wel gaan vissen in combinatie met de vispas en de visplanner app of de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Al deze dingen dient u bij zich te dragen.
 
Let op de meevisvergunning is niet geldig op ons water deze is alleen geldig op openbare wateren die in de visplanner app staan of in de gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren.

We zien de laatste tijd dat re steeds meer meevistoestemmingen worden aangevraagd. Mooi dat dit gebeurt maar er zitten wel een aantal regels aan verbonden. Deze regels staan in de meeste gevallen op de meevistoestemming.
Zo mag je met de meevistoestemming alleen vissen als de aanvragen van de toestemming ook aanwezig is en naast je zit.

Maar let op: De meevistoestemming is alleen geldig op openbare wateren die in de Gezamenlijke lijst van viswateren staan vermeld of in de visplanner app.

De meevistoestemming is dus niet geldig op onze vijver de Breeërpeel en de wateren die door HSV De Ruisvoorn worden beheerd. Ben je aan het vissen met de meevistoestemming en je wordt gecontroleerd ga er dan maar vanuit dat je weg gestuurd word door de controleur.

We krijgen de laatste tijd steeds meer meldingen dat er ongedierte wordt waargenomen rondom de vijver. De oorzaak zal waarschijnlijk liggen door na dagje vissen of een bezoekje aan de vijver eventuele overgebleven voedselresten en lokvoer weg te gooien in het riet of de bossage. We willen dan ook iedereen vragen om na zijn vissessie of bezoekje aan de vijver het overgebleven voer en eventuele voedselresten en ander afval mee naar huis te nemen en daar bij het agf of restafval te deponeren. Op deze wijze kunnen wij met z'n allen een steentje bijdragen aan het oplossen van het probleem.
 
Volgens de algemene voorwaarden van de vispas dient voortaan iedereen zijn afval tijdens een vissessie in een vuilemmer of vuilzak te bewaren. Vrij vertaald dient dus ook iedereen één van beide bij zich te hebben. Als iedereen die dan ook gebruikt voor zijn afval en overgebleven voer en dit thuis weggegooid dan is er al een groot probleem opgelost.
Zijn de vuilnisbaken op de vijver vol plaats dan het afval wat jullie nog hebben niet rondom de prullenbakken. Deponeer het in de containers bij de ingang of nog beter neem het mee naar huis. Laat het niet rondslingeren. Iedereen wil een leuke en veilige visdag beleven of lekker genieten van de natuur op de vijver laat dan ook iedereen zijn steentje bijdragen om het schoon te houden en ongedierte geen kans te geven.
 
Het bestuur dankt iedereen voor de medewerking.
 

 

Vrijdagavond 14-6-2019 was de laatste Koningswedstrijd voor de jeugd. Alle eerdere wedstrijden zorgden ervoor dat de uitslagen kort bij elkaar lagen. We mochten ons wederom op een grote opkomst verheugen. Na de loting ging de wedstrijd van start. Er werd wel vis gevangen maar de grote vangsten bleven uit. Dat zorgde ervoor dat de einduitslag nog spannender zou worden. Er waren veel supporters aanwezig op deze avond. Gelukkig zat het weer mee. Uiteindelijk ging Roy Moonen aan de haal met de dagprijs.

Net als alle vorige edities was er ook dit jaar voor elke deelnemer een prijs aan het einde van de koningswedstrijden. Onze sponsors hadden er voor gezorgd dat we een mooie volle prijzentafel konden presenteren met grote en bruikbare prijzen. Een van de sponsors (JD Floats) was zelf aanwezig en heeft zo links en recht nog wat meegeholpen in de begeleiding van de jeugd. Mooi om te zien hoe de jeugd hem aan het hart ging. De organisatie kreeg ook mooie complimenten van hem voor het feit dat we dit voor elkaar konden krijgen.

Uiteraard willen we onze sponsoren bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Deze prijzen zullen de jeugd nog eens extra stimuleren richting de toekomst.

JD Floats Melick
Discus Ebisch Panningen
Fish Inn Venlo
Dieren winkel en hengelsport Johan Liessel

Allen bedankt voor het geweldige prijzen pakket.

Onze voorzitter sprak ook nog een woordje en liet duidelijk merken dat de jeugd veel geleerd heeft op de cursus en dat ze nu al op een behoorlijk niveau zitten dankzij de inzet van het jeugdteam. Hij dankte het jeugdteam voor het werk wat zij verzet hebben om de jeugd een goede begeleiding te geven. Tevens nodigde hij alle jeugdleden uit om op zaterdag ook mee te komen vissen met de senioren en die eens goed visles te geven. (complete agenda senioren staat op de website).

De jeugdvoorzitter nodigde nog twee jeugdleden uit om aspirant jeugdleider te worden. Zij hadden het laatste cursus jaar duidelijk laten zien dat ze er klaar voor waren. Roy Moonen en Tijs Langen accepteerde de uitnodiging met een grote glimlach en zijn vanaf nu toegevoegd aan het jeugdteam. Roy en Tijs veel succes en welkom bij het team.

De totale uitslag van de koningswedstrijden is als volgt:

1: Rooy Moonen  Koning U15 2019
2: Raf Kuijpers
3: Lucas Engels

Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

(Alle foto's zijn te vinden op de website)

DSC 3347DSC 3360DSC 3368DSC 3369DSC 3454

Dankzij de goede en mooie samenwerking tussen HSV De Ruisvoorn en sponsor JD Floats uit Melick is de Nationale hengeldag 2019 is een groot succes geworden. We mochten 13 koppels verwelkomen op deze mooie zaterdagmiddag. In totaal deden er 27 vissers mee. Een van de vissers kon geen koppel vormen met een ander jeugdlid maar dat mocht de pret niet drukken. Hij deed gewoon mee als singel aan de wedstrijd. Omdat er geen koppel mogelijk was binnen het reglement deed hij mee voor spek en bonen. Een compliment voor deze visser is op zijn plaats om toch mee te doen.
 
JD Floats uit Melick had zich aangeboden deze wedstrijd te sponsoren. JD Floats had voor een mooi prijzen pakket gezorgd. Er waren 3 mooie bekers beschikbaar en voor elke jeugdvisser ook nog eens een extra prijs in de vorm van een aantal zakken voer, hakenstekers en een setje dobbers. Jack Dohmen bedankt voor alles, de goede zorgen en de zeer mooie prijzen.
 
Uiteraard een bedankje aan de organisatie die er veel werk, energie en tijd in hadden gestoken. Frank, Lars en Paul bedankt voor de geweldige organisatie.
 
Na de loting werd het startsein gegeven en de wedstrijd was begonnen. Er werd in eerste instantie slecht gevangen. Was de vis er niet of konden we hem niet vinden? Uiteindelijk heeft gelukkig ieder koppel vis kunnen vangen maar de verschillen waren groot. Links en rechts werd er wat gemopperd over de vangsten en de voorzichtigheid van de vis. Er waren veel misslagen elke visser heeft vandaag tot het uiterste moeten gaan om iets te kunnen vangen. Hierdoor is het met recht een echte sportwedstrijd geworden. Het is een zeer sportieve en gezellige dag geworden en we verheugen ons nu al op volgend jaar. Hopelijk zijn er dan weer net zoveel inschrijvingen.
 
Foto's van deze dag zijn te vinden op onze site onder het kopje foto's en dan de link foto's diverse activiteiten.
Uitslagen zijn te vinden op onze site onder het kopje jeugd wedstrijd uitslagen 2019.
 
De top 3:
1: Stef van Grimbergen en Richard Novak 7550 gram
2: Kyra Veugelers en Paul Thijssen 1490 gram
3: Tygo Sprenkels en Luc Berden 1320 gram
 
De spek en bonen prijs ging naar:
Joris van Eekeren.

Via de website van sportvisserij Limburg kun je nu ook de regio editie lezen. Daarin het mooie artikel over de Helden uit Helden met mooie foto's. Een stukje verder staat er nog een artikel over het Citaverde ook daar staat een van onze leden in beeld.

Deze editie is te vinden via deze link: https://www.sportvisserijlimburg.nl/over-ons/regio-editie-van-het-visblad.html

De woensdagmorgen ploeg heeft de afgelopen winter veel werk gestoken in het onderhoud rondom de vijver en gebouwen. Alles ziet er weer goed uit en veel achterstallig onderhoud is uitgevoerd. Onze dank aan deze groep is groot zonder hen was dit nooit allemaal gelukt.

Nu het visseizoen weer is aangebroken hebben ze te kennen gegeven dat ze weer gaan vissen op de woensdagmorgen met hun groep en er op die dag dan geen onderhoudswerkzaamheden plaats vinden. Iedereen is die woensdagmorgen weer welkom om mee te vissen.

De klusmorgen is vanaf 8 april verplaatst naar de maandagavond en wordt dus een klusavond. Vanaf die dag is het klusteam voortaan de eerste maandagavond van de maand aanwezig. Zijn er geen klussen te doen dan wordt er gezellig gekeuveld over het vorige seizoen of het voor de boeg staande nieuwe seizoen. Iedereen is welkom om te komen helpen. Kom je alleen voor de gezelligheid en de koffie dan gaan we er ook vanuit dat er gewoon betaald wordt voor de gebruikte consumpties.

Je kunt onze vereniging ponsoren door middel van online aankopen. Dat gaat heel makkelijk. Dit zijn winkels zoals Bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, Booking.com, KLM en ga zomaar door. Door via deze site jouw aankopen te doen zullen deze bedrijven een bepaald bedrag aan onze vereniging doen toe komen. Dat is sponsorgeld wat u als lid kunt doneren door simpel uw aankoop via deze weg te doen.

Iedereen kan hier gebruik van maken. Nodig dus al je familieleden uit om via deze weg hun aankopen te doen.

Wil je ons sponsoren zonder dat het je wat extra's kost doe dan voortaan je aankopen via sponsorkliks en steun  onze vereniging. Neem maar eens een kijkje op de winkel pagina van sponsorkliks
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all 

Of klik op het logo van sponsorkliks wat op onze website staat.

SponsorKliks, gratis sponsoren!