H.S.V. De Ruisvoorn Helden

Op woensdag 27 februari a.s. start een gespecialiseerd bedrijf met het saneren van de asbest vervuiling na de brand. Zij zullen tijdens hun werkzaamheden een gedeelte van het terrein afzetten met lint. Aan iedereen het dringende verzoek deze afzetting te respecteren en niet achter deze afzetting te gaan. Het saneringsbedrijf zal er alles aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht het niet lukken om alles op een dag klaar te hebben dan kunnen de werkzaamheden uitlopen en zal uiterlijk 28 februari het gebied worden vrijgegeven. De sanering zal via alle wettelijk regels plaats vinden.

Tot uiterlijk 9 maart a.s. kunnen leden zich opgeven voor de jaarvergadering. Opgaves via het mailadres   denk eraan geef wel even door met hoeveel personen je komt.

In maart start de jeugdcursus. We hebben nog enkele plekjes open. Wil je leren vissen en ervaren wat een leuke sport dit is schrijf je dan snel in. We hanteren het principe vol = vol.
Je leert de basis principes van de vissport met de vaste stok. Met deze basis kun je een goede wedstrijd visser worden of je grenzen verleggen en andere vissporten gaan ontdekken zoals bijvoorbeeld het feeder en karper vissen met de werphengel. Uiteraard is er tegenwoordig nog een mooie uitdaging bijgekomen karper vissen met de vaste stok. 

Lijkt het je wat schrijf je dan snel in en kom gezellig meedoen. We hebben een grote groep jeugdleiders die jullie heel graag hun kennis willen overdragen.

De brand die begin januari gewoed heeft in de houtopslag heeft er toe geleid dat we een inventarisatie hebben moeten laten maken of er wel of geen asbest is vrijgekomen. Het rapport is klaar en we kunnen nu de vervolg stappen gaan nemen. Helaas is er asbest gevonden en dienen wij het terrein professioneel te laten reinigen.

De eerste stappen hiertoe zijn genomen en er is contact met een professioneel saneerder. We dienen ons aan de wettelijke regels te houden. Als sommige mensen denken dat dit allemaal te lang duurt dan zal dit best maar we gaan hier volgens de regels te werk en zullen alles netjes laten verwijderen zoals dat volgens de regels van ons verwacht wordt.

We vragen als bestuur dan ook om ieders begrip en gaan er vanuit dat niemand het afgezette gebied gaat betreden.

Vanaf vandaag staat de nieuwe jeugdagenda online. Samen met de senioren is het dit jaar wederom een bom vol programma. We hebben helaas niet alles wat we voor ogen hadden kunnen plannen en dat vinden we best wel jammer. Hopelijk komt er volgend seizoen iets meer ruimte voor wat extra dingen. We kunnen het niet beloven maar als we toch nog ergens een gaatje zien kan het zomaar zijn dat we jullie spontaan oproepen voor een activiteit waarbij je zelf de keuze hebt of je wel of niet meedoet.

we gaan er samen weer een mooi en goed seizoen van maken.

Hedenmorgen 2-1-2019 is er brand ondekt bij onze vijver. De brandweer had een melding ontvangen waarschijnlijk van een oplettende wandelaar. Brandweer en politie zijn ter plaatse geweest. Het ging gelukkig alleen om de houtopslag en is de nieuwe loods gespaard gebleven. Er is een stukje van het terrein afgezet.

Aan iedereen dan ook het dringende verzoek om dit stuk niet te  betreden ivm onderzoek en de kans op aanwezigheid van asbest. Het bestuur is druk doende met de aangifte van deze vernieling en alles wat er verder nog bij komt kijken.

Er zal een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse moeten komen om vast te stellen of deze golfplaten asbest houdend zijn. Zolang het lint er hangt blijf erbij weg. Er is rekening meegehouden dat we nog wel onze loods kunnen betreden.

Zodra er meer nieuws is horen jullie dat vanzelf.

brandje

Ook in 2019 organiseert HSV De Ruisvoorn weer een jeugdcursus. De inschrijving staat open. Wil je leren vissen, zoek je een zeer spannende maar toch ontspannende uitdaging schrijf je dan in voor de jeugdcursus. De eerste inschrijvingen zijn alweer binnen. Geef je snel op want vol=vol.

Jeugdviscursus 2019

Het senioren programma voor 2019 staat vanaf nu online. U kunt het programma vinden onder het kopje senioren op de website.
We hebben dit jaar 4 wedstrijden op de Noordervaart. Na overleg met HSV De Noordervaart Meijel hebben we deze wedstrijden kunnen inplannen.
Het programma voor senioren en jeugd gezamelijk zit voor dit jaar het gehele seizoen bom vol.
We hebben zelfs de 6 vakantie weken terug moeten brengen naar 4 vakantie weken waarin geen wedstrijden plaats vinden.

Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg hebben hun afdracht verhoogd. Voor sportvisserij Nederland is dit met 1 euro gestegen en voor Sportvisserij Limburg 1,50 euro. Deze verhoging zal een weerslag hebben op de contributie van 2019. We zullen als vereniging deze verhoging doorberekenen aan onze leden. Hierdoor zal het lidmaatschap voor de junior en senior leden met 2,50 euro omhoog gaan. Voor de jeugdleden veranderd er niks dat blijft vooralsnog zoals het is.

Je kunt onze vereniging ponsoren door middel van online aankopen. Dat gaat heel makkelijk. Dit zijn winkels zoals Bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, Booking.com, KLM en ga zomaar door. Door via deze site jouw aankopen te doen zullen deze bedrijven een bepaald bedrag aan onze vereniging doen toe komen. Dat is sponsorgeld wat u als lid kunt doneren door simpel uw aankoop via deze weg te doen.

Iedereen kan hier gebruik van maken. Nodig dus al je familieleden uit om via deze weg hun aankopen te doen.

Wil je ons sponsoren zonder dat het je wat extra's kost doe dan voortaan je aankopen via sponsorkliks en steun  onze vereniging. Neem maar eens een kijkje op de winkel pagina van sponsorkliks
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all 

Of klik op het logo van sponsorkliks wat op onze website staat.

SponsorKliks, gratis sponsoren!