H.S.V. De Ruisvoorn Helden

De inschrijving voor de jeugd cursus staat open. Wil je meedoen in 2020 geef je dan snel op via het menu jeugd.

Na een hele hoop puzzelwerk en het wachten op sportvisserij Nederland en Limburg is het dan toch gelukt. Het programma voor 2020 staat online.
Het jeugdprogramma, het "senioren" programma en 3 feeder wedstrijden staan gepland. We zullen deze binnenkort ook allemaal in de google agenda zetten die op onze home pagina staat.

Er zijn dit seizoen 3 feeder wedstrijden. Uit diverse hoeken is er gevraagd om weer eens een echte feeder wedstrijd te organiseren. Het bestuur heeft dit goedgekeurd en de wedstrijden staan gepland. Het worden twee feeder wedstrijden van een halve dag en één marathon wedstrijd gehouden. Opgave is voor deze wedstrijden verplicht i.v.m. het aantal plaatsen dat we ter beschikking hebben. Verder info volgt z.s.m. De feeder wedstrijden vind je terug in het senioren programma. De karper nacht wedstrijd komt hiermee te vervallen.

Voor onze jeugdleden is er een verandering gekomen in de wedstrijd kalender. Ze hebben de mogelijkheid om mee te doen aan de Noord Limburg cup. Hiermee wordt hun wedstrijd seizoen verlengt met nog eens extra drie hele leuke wedstrijden op verschillende wateren redelijk in de buurt. De eind wedstrijd vind zelfs plaats op onze eigen vijver. Het is de bedoeling dat onze jeugd daar op eigen gelegenheid naar toe gaat. Wegens personele problemen zal het niet altijd lukken om jeugdleiders aanwezig te hebben. De jeugdleiders zullen wel hun best doen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Je moet dus wel je eigen spullen volledig zelf kunnen opbouwen. Alle info die jullie hiervoor nodig hebben ontvangen jullie tijdens de cursus dagen.

Daarnaast kunnen onze jeugdleden ook meedoen aan het “senioren” programma. Dankzij een idee van een van de “senioren” vissers is er een mogelijkheid geschapen, met medewerking van het bestuur, dat jeugdleden tot 16 jaar geen inschrijfgeld betalen voor deze wedstrijden. De jeugdleden doen wel mee voor de prijzen die er te verdienen zijn zonder dat het hun iets kost. Via deze weg hopen we wat vaker de jeugd aan de waterkant te zien.

Ook in het jeugd reglement is er een wijziging gekomen. We geven de jeugd met deze wijziging de kans om wat langer mee te doen aan onze koningswedstrijden. De leeftijd om mee te doen aan deze wedstrijden gaat omhoog naar U16 dat betekend wel dat je in het jaar dat je 16 wordt niet meer mag meedoen aan de koningswedstrijden voor de jeugd. We gaan er dan vanuit dat je mee doet bij de “senioren” wedstrijden mocht je verder willen gaan met vissen.

De jeugdviscursus is ook gepland en het programma is weer besproken door de jeugdleiders. Het staat weer boordevol dingen die we jullie graag willen leren. Heb je nog vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes die graag mee willen doen. Geef ze dan op via het opgave formulier op de site onder het kopje jeugd.

Het komt steeds vaker voor dat men online een lidmaatschap en vergunning aanvraagt. Voor ons de ideale manier om een lidmaatschap en vergunning te verstrekken. Na een aanvraag wordt er een mail verzonden vanuit de ledenadministratie met wat formulieren die retour moeten worden gestuurd. Zolang deze formulieren niet retour zijn worden er geen lidmaatschappen en vergunning uit gegeven. Dit staat ook vermeld in de voorwaarde die je accepteerde bij de aanvraag van je lidmaatschap en vergunning.

Controleer regelmatig je mailbox en je map ongewenste mail/spam. Het kan zijn dat de mail die je hebt gekregen van de ledenadministratie daarin terecht is gekomen. Mocht je na een herrinering van ons niet reageren op onze mailberichten dan loop je het risico dat je geen vergunning hebt en mag je dus ook niet vissen op onze wateren. Onze controleurs zullen je dan ook wegsturen van onze wateren en mocht er een controle worden uitgevoerd door de politie dan wordt dit automatisch opgevold met een bekeuring. Het feit dat je een aanvraag hebt ingediend doet er dan niet toe je dient te voldoen aan de bepalingen en dat houd in dat je de vergunning bij je dient te dragen zodra je aan het vissen bent.

Maak het jezelf niet te moeilijk en stuur de formulieren zsm terug je zult dan op zeer korte termijn daarna je vergunning ontvangen. Check je spam en ongewenste mailbox mocht je onlangs je vergunning hebben aangevraagd.

Vànaf nu staat het vangstenregistratie formulier online. Dit kunt u in PDF formaat downloaden, uitprinten en thuis invullen. U kunt dit formulier ingevuld via mail terugsturen aan Indien nodig kan dit als foto gebeuren vanaf uw mobiel. U kunt het uiteraard thuis ook inscannen en dan door sturen.

Het formulier is te vinden bij de menu items: nieuws, vergunningen, jeugd en senioren.

We zullen gaan zoeken naar oplossingen om dit in de toekomst makkelijker te maken voor u maar ook voor ons.

Ook dit jaar blijkt bij het aanmaken en het verspreiden van de vergunningen dat lang niet alle gegevens meer correct zijn die we in ons leden bestand hebben staan. Het heeft de ledenadministratie ontzettend veel moeite gekost iedereen te achterhalen en zo alsnog de vergunning op het juiste adres te krijgen. Soms worden gegevens pas gewijzigd zodra de incasso geïnd wordt. Dit is te laat de vergunning is dan reeds door sportvisserij Nederland aangemaakt deze wordt dan niet met de nieuwe gegevens ingevoerd. Veel mailadressen in ons ledenbestand blijken ook niet meer correct te zijn. We lopen vooral tegen problemen aan met de hotmail mailadressen deze blijken vaak niet te kloppen of de mailboxen zitten vol. Bijna alle mail verzonden naar hotmail mailadressen worden terug gestuurd met één van bovenstaande foutmeldingen.

Iedereen kan op zeer eenvoudige wijze zijn gegevens up to date houden via mijn sportvisserij KLIK. Daar vind je al jouw gegevens die bij sportvisserij Nederland bekend zijn. Zodra jullie hier de juiste gegevens plaatsen zien wij die automatisch terug in onze ledenadministratie. Maak een account aan als je de mogelijkheid hebt. Voor jullie een kleine moeite voor ons een groot plezier.

Alle wijzigingen en opzeggingen dienen voor 1 oktober van het lopende jaar gereed te zijn.

 

 

De datums voor onze jeugdcursus in 2020 zijn weer bekend.
Ze staan op onze website.
De inschrijving is geopend.

Inschrijven kan via onze website onder het kopje jeugd. Schrijf je snel in want vol is vol.

Jeugdviscursus 2020

Vandaag zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van kooien op de paaiplaatsen afgesloten. Deze kooien zijn geplaatst in het kader van het beheersplan waar wij aan moeten voldoen. Daar het toch al altijd verboden was om te vissen op de paaiplaatsen is er gekozen om de kooien juist op die plaatsen neer te zetten. De kooien geven nu de vis een extra gelegenheid te schuilen tegen de Aalscholver. Tussen Plaatsen 45 en 44 zijn 2 kooien geplaatst en tussen plaats 13 en 14 zijn 3 kooien geplaatst. De kooien zijn voorlopig zichtbaar gemaakt door wilgentakken die in de buizen van de kooien zijn geplaatst. De takken zullen op termijn verwijderd worden en is dus voorlopig een tijdelijke aanduiding.

Tevens zijn er in de kooien lelies geplant. We hopen dat die gaan uitlopen en gaan zorgen voor nog een extra natuurlijke beschutting. Het was de bedoeling om ook nog kooien te plaatsen tussen de plaatsen 27 en 28. Dit was moeilijk te realiseren en zou minimaal 5 visplaatsen kosten. Hierdoor hebben we besloten deze paaiplaats weer af te gaan dekken met takken. Let wel de takken mogen niet verplaatst worden en dienen te blijven liggen. Er is geen geldige reden om die te verplaatsen daar het verboden is om op die plaatsen te vissen.

Op het infobord bij de vijver zal binnenkort nog eens duidelijk worden aangegeven dat het verboden is te vissen op de paaiplaatsen en dat de kooien geplaatst zijn. Er is twee zaterdagen door een mooie groep mensen van jong tot oud hard gewerkt om dit klaar te krijgen. Het resultaat mag er zijn. Er steken geen kooien meer uit boven het water en als straks de takken weer op zijn plaats liggen en de lelies uitlopen dan hebben we weer 3 mooie paaiplaatsen. Op onderstaande afbeelding zijn de paaiplaatsen nogmaals duidelijk aangegeven. Op de paaiplaatsen 1 en 3 staan de kooien en op paaiplaats 2 worden de takken gelegd.

Paaiplaatsen

Vacature Kantine beheerder.

HSV De Ruisvoorn Helden is opzoek naar een kantinebeheerder (M/V/GN). De kantine beheerder dient een actieve rol te spelen binnen de vereniging. De werkzaamheden vinden plaats op basis van vrijwilligerswerk. De voorkeur gaat uit naar één van onze eigen leden of naar één van de partners van onze leden. Je werkt in de kantine met geld van en voor de vereniging. Betrouwbaar- en eerlijkheid is dus van groot belang. Je communiceert voornamelijk via mail of app met het secretariaat.

Je bent een Teamplayer en kunt goed communiceren met onze leden.

Je zorgt ervoor dat de benodigde voorraad voor de kantine op peil is en blijft.

Je gaat zelf inkopen doen met toestemming van het bestuur, voorzitter, secretaris of penningmeester. (je krijgt een pasje voor inkoop op rekening bij een van onze sponsors)

Je bent verantwoordelijk het openhouden van de kantine tijdens evenementen maar ook voor de verkoop van snacks en drank in de kantine tijdens evenementen of andere activiteiten.

Je houd de kantine en toilet schoon.

Je gaat dag en week vergunningen verkopen.

Je hebt de mogelijkheid om de kantine tijdens de zomerperiode op enkele dagen open te houden zodat vissers en wandelaars hier gebruik van kunnen maken. (geen vereiste)

We beschikken over een pinapparaat waarvoor je een app op je mobile telefoon nodig hebt en waar jij toegang tot krijgt voor pinbetalingen. (pin betalingen genieten onze voorkeur)

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen daar waar nodig kun je altijd om hulp vragen na een evenement. Er zijn altijd wel een aantal leden die willen meehelpen met opruimen enz. Je bent aanspreekpunt en verantwoordelijk voor al onze kantinediensten.

Reacties of sollicitaties graag met goede onderbouwing naar  

Via de website van sportvisserij Limburg kun je nu ook de regio editie lezen. Daarin het mooie artikel over de Helden uit Helden met mooie foto's. Een stukje verder staat er nog een artikel over het Citaverde ook daar staat een van onze leden in beeld.

Deze editie is te vinden via deze link: https://www.sportvisserijlimburg.nl/over-ons/regio-editie-van-het-visblad.html

Je kunt onze vereniging ponsoren door middel van online aankopen. Dat gaat heel makkelijk. Dit zijn winkels zoals Bol.com, Mediamarkt, Cool Blue, Booking.com, KLM en ga zomaar door. Door via deze site jouw aankopen te doen zullen deze bedrijven een bepaald bedrag aan onze vereniging doen toe komen. Dat is sponsorgeld wat u als lid kunt doneren door simpel uw aankoop via deze weg te doen.

Iedereen kan hier gebruik van maken. Nodig dus al je familieleden uit om via deze weg hun aankopen te doen.

Wil je ons sponsoren zonder dat het je wat extra's kost doe dan voortaan je aankopen via sponsorkliks en steun  onze vereniging. Neem maar eens een kijkje op de winkel pagina van sponsorkliks
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all 

Of klik op het logo van sponsorkliks wat op onze website staat.

Vangstenregistratie formulier

SponsorKliks, gratis sponsoren!